Η άνοιξή σου είναι εδώ!

“Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια,

αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις την άνοιξη…”

Π.Νερούδα


Οι ανοιξιάτικες μέρες ξεκινούν γεμάτες περισσότερο φως και φυσικά… λουλούδια και χρώματα.

Η μέρα κρατά όσο και η νύχτα, οι ώρες του φωτός είναι περισσότερες όπως και οι ανοιξιάτικες βόλτες!


Το στυλ μας την άνοιξη ελαφραίνει, γίνεται πιο θηλυκό με έντονα χρώματα. Τα υλικά της άνοιξης είναι το μαργαριτάρι αλλά και πολλές πολύτιμες πέτρες!

Τα ρούχα λιγοστεύουν και τα κοσμήματά μας είναι πια το επίκεντρο, καθώς εκείνα μας προδίδουν πως η εποχή έχει αλλάξει!


Το ασήμι αλλά και ο χρυσός μπορούν να δημιουργήσουν ιδανικούς ανοιξιάτικους συνδυασμούς μαζί με floral αλλά και μονοχρωματικά pattern που θα φορεθούν πολύ την άνοιξη.

Το ρομαντικό στυλ και η vintage αισθητικη είναι διαχρονική πάντα τέτοια εποχή και μας εμπνέει να δοκιμάσουμε κάτι κλασικό και συμβολικό!


Και φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον Μάρτιο με τα παραδοσιακά “Μαρτάκια”, τα βραχιόλια που φοράνε μικροί και μεγάλοι! 


Από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη φοράμε στον καρπό του χεριού ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον Μάρτη ή Μαρτιά. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης. Τον φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και τον φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι.


Το βραχιολάκι αυτό το βγάζουν στο τέλος του μήνα, ή το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους.


Παρόμοιο έθιμο υπάρχει στην Βουλγαρία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία με παρόμοιες ονομασίες. Από τα αρχαία χρόνια καταγράφεται από τους αρχαίους συγγραφείς ανοιξιάτικη ιεροτελεστία με κόκκινη κλωστή στα Ελευσίνια Μυστήρια αλλά και στο Βυζάντιο!


Φέτος, στη συλλογή μας με τα μαρτάκια Epsilon Marakaki  θα βρείτε την παραδοσιακή κόκκινη και λευκή κλωστή αλλά αυτή τη φορά πλεγμένη με ιδιαίτερα σύμβολα και υλικά, όπως την καρδιά, το ματάκι, τον ορείχαλκο και το μαργαριτάρι!


Βρες το δικό σου και ξεχώρισε αυτόν τον νέο μήνα της άνοιξης με το ιδιαίτερο Μαρτάκι της επιλογής σου!
EPSILON MARAKAKI