Σήμερα 8 Μαρτίου, η μέρα που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες όλου του κόσμου! 


Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών!


Ενώ η πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας». 


Βρες το ιδανικό δώρο για την ημέρα μας! Δώσε ιδέες στον αγαπημένο σου άνθρωπο να σου κάνει ένα πραγματικά ξεχωριστό δώρο.

Οι επιλογές είναι πολλές και η κάθε μια είναι ξεχωριστή με τον τρόπο της! Διάλεξε αυτό που θα εκφράσει τη δική σου προσωπικότητα.

Ο χρυσός συμβολίζει τη διαχρονικότητα,  οι πέτρες λέγεται πως είναι συνδεδεμένες με τη θηλυκότητα και τονίζουν την αυτοπεποίθηση.

Ένα αγαπημένο κόσμημα μπορεί να συνοδεύει την καθημερινότητά μας και να γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι, που το συνδέοουμε με μοναδικές στιγμές της ζωής μας...


Το παρακάτω ποίημα είναι αφιερωμένο στις γυναίκες από τον ποιητή Γιώργο Σαραντάρη, και από εμάς για όλες εσάς για αυτή την όμορφη μέρα!


"Γυναίκες άγγελοι" - Γιώργος Σαραντάρης


Η ομορφιά της γυναίκας

Η ομορφιά τ’ ουρανού

Όλα γίνονται μίλημα απόψε

Όπως γίνεται ρυάκι

Η ομιλία των ανθρώπων

Η σοβαρή σχολή

Που τώρα παίζει με χαλίκια

Και με χορτάρια


Η ομορφιά τ’ ουρανού

Κι η ομορφιά της γυναίκας

Δεν ξέρεις ποια

Είναι η καλύτερη

Ποία η πιο σεμνή

Αγκαλιασμένες πηγαίνουν

Σαν αδελφές

Και σφυρίζουν στ’ αυτιά μου.





EPSILON MARAKAKI