"Μάρτης είναι, νάζια κάνει, πότε κλαίει, πότε γελάει..."


Ο Μάρτης είναι εδώ και μαζί του έρχονται τα παραδοσιακά “Μαρτάκια”, τα βραχιόλια που φοράμε μικροί και μεγάλοι και μας προστατεύουν όλο το μήνα από τον ήλιο!

Από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη φοράμε στον καρπό του χεριού ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον Μάρτη ή Μαρτιά. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης. Τον φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και τον φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι.

Το βραχιολάκι αυτό το βγάζουν στο τέλος του μήνα, ή το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους.

Φέτος, στη ξεχωριστή μας συλλογή μας στην κατηγορία "Μαρτάκια" και στο φυσικό μας κατάστημα, θα βρείτε την παραδοσιακή κόκκινη και λευκή κλωστή αλλά αυτή τη φορά πλεγμένη με ιδιαίτερα σύμβολα και υλικά, όπως την καρδιά, το ματάκι και τον ορείχαλκο!

Βρες το δικό σου και ξεχώρισε αυτόν τον νέο μήνα της άνοιξης με το ιδιαίτερο Μαρτάκι της επιλογής σου!

Κι επειδή από χειμώνα πλέον πάμε κατευθείαν καλοκαίρι και ο ήλιος καίει από νωρίς, διάλεξε όχι μόνο ένα, και δύο και τρία βραχιόλια-μαρτάκια από τη συλλογή μας!


."


                                             Μαρτάκια 2023


"